Välkomna!

Vi gillar elbilar, och vi gillar att köra snabbt. Med den här bloggen tänkte vi försöka inspirera fler till att våga ta steget att plocka ut sina ögonstenar på bana och uppleva hur fantastiskt det är när det svänger fort och hastighetsskyltarna och fartkamerorna lyser med sin frånvaro. Eftersom vi själva valt att fokusera på Tesla i vår verksamhet och vi själva kör Teslor så kommer bloggen cirkulera ganska mycket runt detta bilmärke, och i bankörningssammanhang specifikt Model 3 (tills vidare).

Jag som troligen kommer att skriva mest här på bloggen har lång erfarenhet av bilsport på hobbynivå, med en bandebut för mer än 20 år sedan och över 15 års erfarenhet i långloppsserien MSLS som består av 6 stycken 8-timmars långlopp om året. I Sverige har jag kört på Sviestad (Linköping, hemmabanan), Mantorp park, Kinnekulle ring, Gelleråsen och Anderstorp. Internationellt har jag lagt ett antal dagar på Spa-Francorchamps samt den välförtjänt beryktade Nürburgring. Jag har kört en rad olika bilar på bana, allt ifrån trötta gamla gatbilar till performance-bilar som trimmade Opel Speedster Turbo, Nissan GT-R, diverse BMW, Teslor samt custombyggda renodlade tävlingsbilar baserade på Opel Ascona och Corvette C6.

För full transparens så är jag inte aktiv i det dagliga arbetet med smog.nu, men har genom mitt sakkunnande stort inflytande på vilka performance-relaterade produkter som erbjuds till försäljning. Man kan nästan säga att i de lägen jag rekommenderar produkter på denna blogg gör jag inte det för att smog.nu säljer dem, utan det är snarare så att de mest troligt säljer dessa produkter just för att jag rekommenderar dem och kan stå för det. Bankörning är trots allt en materialsport, så det skulle vara svårt att skriva om detta utan att hänvisa till bra produkter som möjliggör en bättre banupplevelse.

I mitt nästa (och första riktiga) inlägg tänkte jag ge en introduktion och lite tips vad man bör tänka på om man funderar på att ta ut sin Tesla Model 3 på bana, men tipsen är såklart mestadels applicerbara på vilken elbil som helst.

Mycket nöje!

stefan Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *